Een interessant artikel over honingzalf in het Bitmagazine voor o.a. paarden.

Honing als helend wondermiddel voor jouw paard? Ja, het heeft baat bij paarden met brand- of schaafwonden, geïnfecteerde chirurgische wonden of chronische huidontstekingen.

De werking van honing

Honing doodt bacteriën, remt ontstekingen, gaat zwelling tegen, stimuleert nieuwe huidgroei en neutraliseert nare geurtjes.

Speciale honingzalf

Ga niet naar de supermarkt voor een potje honing, maar schaf speciale honingzalf aan. Honing uit de supermarkt kan clostridiumsporen bevatten die wondbotulisme veroorzaken. Dit kan tot de dood van je paard leiden.

Propoplis

Medicinale honing is interessant, omdat steeds meer ziektekiemen niet te bestrijden zijn met antibiotica. In honing zit propoplis, de harsachtige stof, die bijen gebruiken om zichzelf en hun korf te beschermen tegen infecties.

Ontstekingsremmend

Volgens onderzoek overstijgt de ontstekingsremmende eigenschap van het goedje zelfs de werkzame stof van aspirine met het dubbele. Honing is niet duur als je het vergelijkt met andere wondzalfjes.

Lang houdbaar

Tevens is het lang houdbaar en het (natuur)product staat ook niet op de dopinglijst. Je hoeft niet bang te zijn dat je paard aan de honing likt of dat het vliegen aantrekt, want door de toevoegingen is de honing niet zoet meer.

Bron: dehoefslag.nl

Eén reactie

  1. Deze honing heeft mijn paard erg goed geholpen! Hele staartwortel was rood en er liep bloed en pus uit, toen ben ik deze honing gaan gebruiken en na een paar dagen was het schoon en dicht! Ook begon het haar vrij snel weer te groeien. Echt een aanrader!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *