Mede (ca. 5 liter)

Benodigdheden:

Grote 5 liter fles met een waterslot, 1/2 liter appelsap, 3 gram gist, water en honing.

Bereiding:

  • maken van een starter
    • 1/2 liter pure appelsap, daaraan 3 gram gist toevoegen.
    • 1/2 dag laten staan daarna een waterslot op de fles plaatsen.
    • 2 á 3 dagen laten gisten.
  • Honing mengen
    • Daarna 50% honing en 50% water (bij een 5 liter fles, 2 liter water en 2 kg honing) verwarmen tot 80 graden en goed roeren, niet laten koken. Het mengsel aflaten koelen tot ongeveer 30 graden, handwarm
    • Het mengsel voorzichtig in de fles met de starter gieten.
Mede

Dit alles ongeveer 3 maanden laten staan en gisten, als het waterslot is uit geborreld nog 2 weken laten rusten tot de wijn helder is. Daarna aftappen in schone wijnflessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *